Φροντίδα Ανδρικής Επιδερμίδας

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως η ομορφιά και η περιποίηση της επιδερμίδας είναι γυναικεία υπόθεση, γιατί οι γυναίκες ήταν ανέκαθεν αυτές που αναζητούσαν τρόπους να είναι όλο και πιο όμορφες και ελκυστικές. Και αυτό αφορούσε σε όλα τα στάδια της εξωτερικής εμφάνισης, τόσο στα ρούχα και στα αξεσουάρ, όσο και στην καλλυντική περιποίηση της επιδερμίδας, για την οποία από την αρχαιότητα υπάρχουν αναρίθμητα παραδείγματα.

Καλλυντικά για τον άντρα: Απομυθοποίηση τώρα!

Πολύ συχνά οι άνδρες παραμελούν το δέρμα τους, πιστεύοντας ότι όλα τα προϊόντα στην αγορά έχουν σχεδιαστεί για τις γυναίκες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος για άντρες γίνονται περισσότερο δημοφιλή, καταρρίπτοντας τα «ταμπού» του παρελθόντος.  Όσοι είναι ακόμη σκεπτικοί ως  προς τη χρήση των καλλυντικών, το μόνο που πρέπει να σκεφτούν είναι ότι το δέρμα μας είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του σώματος κατά των ασθενειών και των μικροβίων. Είναι ένας καθρέφτης της γενικής υγείας του σώματός μας.

Είναι γεγονός όμως πως και οι άνδρες είχαν εξίσου ανάγκη για φροντίδα και περιποίηση, ξεκινώντας πρώτα φυσικά από την αρχαία Ελλάδα, όπου μια όμορφη εμφάνιση και ένα καλογυμνασμένο σώμα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένα με ένα καλλιεργημένο πνεύμα και μια όμορφη ψυχή.

Άλλωστε, σε ποιον δεν φτιάχνει η διάθεσή του όταν αισθάνεται όμορφα και υγιή το δέρμα και τα μαλλιά του? 

Βάσει ποιών κριτηρίων μπορεί να διαλέξει ένας  άντρας προϊόν για το δέρμα του;

Οι σημαντικότερες παράμετροι που θέτουν τους κανόνες επιλογής σύμφωνα με τις ανάγκες του άνδρα, είναι:

  • Ο φωτότυπος του, αν δηλαδή το δέρμα του είναι ανοιχτόχρωμο ή σκουρόχρωμο
  • Η ξηρότητα ή λιπαρότητα της επιδερμίδας του
  • Η τάση ακμής
  • Αν έχει ευερέθιστο δέρμα
  • Αν εμφανίζει δυσανεξία ή και αλλεργία σε συγκεκριμένα συστατικά
  • Τα σημεία εκδήλωσης γήρανσης και η ένταση τους

Καθώς γερνάμε, το δέρμα μας χάνει την ελαστική φύση του. Το τι θα χρησιμοποιήσει ο καθένας για την προστασία του δέρματος του εξαρτάται από τον ίδιο. Βέβαια, ανεξάρτητα από διάφορες δερματικές ανωμαλίες ή τις ξεχωριστές ανάγκες του καθένα υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες επιλογές ανάλογα με την ηλικία. Για παράδειγμα ένα ενυδατικό προϊόν μετά το ξύρισμα μπορεί να το ξεκινήσει κανείς σχετικά νωρίς ενώ ένα αντιγηραντικό προϊόν θα χρησιμοποιηθεί σε μια ηλικία μετά τα 30-35.

Ένα πράγμα θα διαπιστώσετε σίγουρα. Πως όλοι μα όλοι έχουν την ίδια ανάγκη για φροντίδα, αλλά πολλοί από αυτούς μπορεί να μην το συνειδητοποιούν καν, είτε γιατί για αυτούς δεν αποτελεί προτεραιότητα, είτε γιατί δεν έχουν μάθει να περιποιούνται τον εαυτό τους, είτε τέλος γιατί δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα τα ιδανικά για αυτούς προϊόντα, που θα τα αγαπήσουν για την αίσθηση και για την αποτελεσματικότητά τους.

Πηγή www.apivita.gr, www.vita.gr

Περισσότερα Blogpost

Aloe Plus Colors

8 Τρόποι Να Μην Αρρωστήσετε Κατά Τη Διάρκεια Ενός Ταξιδιού

5 Λόγοι Για Να Χρησιμοποιείτε Αντηλιακό Καθημερινά