5 Λόγοι Για Να Χρησιμοποιείτε Αντηλιακό Καθημερινά

Τα οφέλη του αντηλιακού

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο σας και έχει βασικές λειτουργίες, όπως η προστασία του σώματός σας από τα μικρόβια, καθώς και η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός σας. Ενώ το δέρμα σας προσφέρει επίσης την προστασία του σώματός σας από τις ακτίνες του ήλιου, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγείτε χωρίς να δώσετε στο δέρμα σας κατάλληλη προστασία σε αντάλλαγμα. Χωρίς αντηλιακό, το δέρμα σας είναι ευάλωτο σε πλήθος προβλημάτων. Εδώ είναι πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό καθημερινά.

1. Μειώστε τα σημάδια γήρανσης

Εάν θέλετε να μειώσετε τα σημάδια γήρανσης, τότε κάντε το αντηλιακό φίλο σας. Η έξοδος στον ήλιο χωρίς προστασία μπορεί να βλάψει το κολλαγόνο και τους συνδετικούς ιστούς του δέρματός σας – και αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χάσετε την ελαστικότητα και να αποκτήσετε ρυτίδες.

2. Περιορίστε την εμφάνιση των ηλιακών κηλίδων

Η έκθεση στις ακτίνες UV του ήλιου μπορεί επίσης να προκαλέσει ηλιακές κηλίδες (επίσης γνωστές ως «κηλίδες ηλικίας» ή «κηλίδες ήπατος»), η οποίες είναι ένοχες για την αύξηση της εμφάνισης της γήρανσης. Οι ηλιακές κηλίδες προκαλούνται από υπερχρωματισμό του δέρματος και είναι συνήθως επίπεδες περιοχές αποχρωματισμένου δέρματος που μπορεί να είναι διαφορετικές αποχρώσεις του καφέ. Οι ηλιακές κηλίδες μπορούν να εμφανιστούν στις ακόλουθες περιοχές του σώματος:

– Πρόσωπο
– Ώμοι
– Πλάτη
– Πίσω από τα χέρια

3. Προστατέψτε το δέρμα από εγκαύματα

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο ή η έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία (όπως μαυρίσματα), χωρίς προστασία, θα μπορούσε να οδηγήσει σε επώδυνο κάψιμο. Με επανειλημμένη έκθεση στον ήλιο και χωρίς προστασία, θα μπορούσατε να δείτε αυξημένες κηλίδες και ηλιακή βλάβη. Το ηλιακό έγκαυμα μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Ένα ηλιακό έγκαυμα συνήθως χρειάζεται μερικές ημέρες ή περισσότερο για να επουλωθεί, οπότε είναι σημαντικό να φοράτε πάντα αντηλιακό, ακόμη και σε πιο δροσερές, συννεφιασμένες ημέρες.

4. Μειώστε τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για τη μείωση του κινδύνου καρκίνου του δέρματος είναι να φοράτε αντηλιακό. Συνιστάμε τη χρήση αντηλιακού ευρέος φάσματος με τουλάχιστον SPF 15, αλλά όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Για προστασία όλη την ημέρα, είναι επίσης απαραίτητο να εφαρμόσετε ξανά το αντηλιακό:

– Όταν βγαίνετε στον ήλιο για περισσότερο από 2 ώρες
– Μετά το κολύμπι ή την εφίδρωση
– Αφού σκουπιστείτε με την πετσέτα

5. Αποφύγετε τα σπασμένα αγγεία αίματος

Επίσης γνωστό ως τελαγγειεκτασία, οι ακτίνες UV μπορούν να βλάψουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων του δέρματος, προκαλώντας έτσι την αραίωση τους. Η αραίωση των αιμοφόρων αγγείων αφήνει την εμφάνιση μώλωπων ή αιμορραγίας.

Περισσότερα Blogpost

Aloe Plus Colors

Φροντίδα Ανδρικής Επιδερμίδας

8 Τρόποι Να Μην Αρρωστήσετε Κατά Τη Διάρκεια Ενός Ταξιδιού