8 Τρόποι Να Μην Αρρωστήσετε Κατά Τη Διάρκεια Ενός Ταξιδιού

Υπάρχει μια δημοφιλής έκφραση για τα ταξίδια που λέει ότι είναι το μόνο πράγμα που αγοράζουμε που μας κάνει πλουσιότερους. Αν και αυτό μπορεί να ισχύει, μπορεί επίσης να μας κάνει να αρρωστήσουμε.

Είτε ετοιμάζετε την οικογένεια για ένα οδικό ταξίδι είτε πετάτε σε όλο τον κόσμο, οι διακοπές έρχονται συχνά με απροσδόκητες εκπλήξεις που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Συμβουλές για να αποφύγετε να αρρωστήσετε κατά τη διάρκεια ή μετά τις διακοπές

Προετοιμάστε το σώμα σας νωρίς

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεκινήσει την προετοιμασία τουλάχιστον 48 ώρες πριν από το ταξίδι σας. Αυτή η προετοιμασία περιλαμβάνει τον ύπνο τουλάχιστον 8 ωρών κάθε βράδυ πριν από το ταξίδι σας και την κατανάλωση πολλών υγρών. Φροντίστε να κάνετε τυχόν συνιστώμενους εμβολιασμούς πριν φύγετε.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Πίνετε πολύ νερό! Πρέπει να διαιρέσετε το βάρος σας (σε λίβρες) στο μισό και να στοχεύετε να πίνετε τόσες ουγγιές νερό κάθε μέρα. Για παράδειγμα, εάν ζυγίζετε 120 κιλά, πρέπει να προσπαθήσετε να πίνετε 60 ουγκιές νερό.

Εάν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, βεβαιωθείτε ότι το νερό της βρύσης είναι ασφαλές για κατανάλωση. Εάν δεν είναι ή δεν είστε σίγουροι, μείνετε στο εμφιαλωμένο νερό.

Πάρτε αρκετό ύπνο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας

Τα λευκά αιμοσφαίρια μας αυξάνονται σε αριθμό ενώ κοιμόμαστε, ειδικά τη νύχτα. Όταν στερείστε ύπνου, ο αμυντικός μηχανισμός του σώματος εξασθενεί.

Χαλαρώστε και οργανωθείτε

Τα οργανωμένα ταξίδια αφήνουν λίγο χώρο για προσωπική περιποίηση και ξεκούραση, οπότε είναι σημαντικό να χαλαρώσετε.

Να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή

Πολλοί από εμάς πιστεύουν, “Είμαι σε διακοπές και μπορώ να φάω ή να πίνω όσο το σώμα μου μπορεί να χειριστεί”, αλλά αυτό μπορεί να διαταράξει το πεπτικό μας σύστημα και τη γενική υγεία μας. Φάτε υγιεινά, ισορροπημένα γεύματα με πολλά φρέσκα, πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά για να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα υγιές και δυνατό.

Δώστε στον εαυτό σας χρόνο να ανακάμψει

Εκείνοι που πάνε διακοπές συχνά δεν δίνουν καθόλου χρόνο ανάμεσα στο σπίτι και την επιστροφή στη δουλειά. Προσπαθήστε να δώσετε στον εαυτό σας μια ή δύο ημέρες για να ανακάμψετε.

Πακετάρετε καλά

Φέρτε απολυμαντικά χεριών και απολυμαντικά μαντηλάκια για να κρατήσετε τα μικρόβια μακριά.

Διασκεδάστε και γελάστε πολύ!

Το γέλιο είναι καλό για το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Περισσότερα Blogpost

Aloe Plus Colors

Φροντίδα Ανδρικής Επιδερμίδας

5 Λόγοι Για Να Χρησιμοποιείτε Αντηλιακό Καθημερινά